Ideja za tranje serskich/ serbskich rěcy/rěčy.

Ideja za tranje serskich/ serbskich rěcy/rěčy.

nowa přinoškwot / von Tomasz Olgierd Major » 24. jul 2010, 14:10

Ideja za tranje serskich/ serbskich rěcy/rěčy /idea za trwanie języków łużyckich.
:086:
Wobmyslował so kak je wrócić delnoserbskej młodźinje k prestižu serbskiej rěčy. Pótajkim sym ideju mam by tu hornoserbska młodźina probowała pŕinoski za www.nowycasnik.de cytać a komentary we hornoserbskej rěčy pisać. Tež pšosym was by sće do knihy hosći za www.nsg-cottbus.de pisali, doklež moje pisanje a wabjenje we serbskiej rěčy k dobremu hladanju njeje . Toć knjez Khuman smarnjo jeje , tež ga to jenož postrowy su. Nadźejam so, zo myto budźo za Horno a Delnjoserbskich, doklež Horneserby budu swoju rěč njejenož we swójej wsy abo wokolinje wužywać, ale za druhe serbske ludźe. Dźak tomu Dolnoserbske/Dolnoserske dohladnu, zo jich rěč je blisko hornoserbskej a njeje trěba so jeje hańbować, ale gjardym być. Štož! Derje by te młode katolske Hornoserby mohły tež za Serbske blido a Serbske kemše do Delnej Łužicy hić, a potom pŕepšosować swójich serbskich bratarow za Serbske kemše a blido do Hórnej Łužicy. Myslim so, zo možo sće tež mjazy sobu kontakta na zakładźe serbskich rěčy natwarić a možnosći cyłej Łužicy dać. Z wutrobnym postrowom Tomasz Olgierd Major z Maszewa we Pólskej.
Hobmyslował se kak jo wrośiś dolnoserbskiej młoźinje k prestiža serskej/ serbskiej rěcy. Pótakem som ideju mam by tu gornoserbska młoźina hopytowała pśinoski za www.nowycasnik.de lazowaś a komentary we gornoserbskej rěcy pisaś. Teke pšosym was by sćo do knigły gosći za www.nsg-cottbus.de pisali, dokulaž moje pisanje a wabjenje w serskej/ serbskiej rěcy k dobremu glědanju njejo. Toś kněz Khuman smarnuś jejo, teke ga to jano postrowy su. Naźejam se, až myto buźo za Gorno a Dolnoserbske, dokulaž Gornoserby budu swoju rěc nic jano we swójej jsy abo hokolinje hužywaś, ale za druge serbske luźe. Źek tomu Dolnoserske/ Dolnoserbske doglědnu, až jich rěc jo blisko gornoserbskej a njejo trěba se jejo hańbowaś , ale gjardym byś. Cóž! Derje by te młode katolske Gornoserby mogały teke za Serbske blido a Serbske namše do Dolnej Łužycy pśiś , a pon pśepšosowaś swójoch serskich/serbskich bratšow za Serske/ Serbske namše a blido do Górnej Łužycy. Myslim so, zo možo sćo teke mjezy sobu kontakta na zakłaźe serskich/ serbskich rěcy natwariś a možności cełej Łužycy daś. Z hutšobnym postrowom Tomasz Olgierd Major z Maszewa we Pólskej.
Przemyślałem jak wrócić łużyckiej młodzieży prestiż łużyckiego języka. Więc mam jedną idee, b y górnołużycka młodzież próbowała czytać artykuły na www.nowycasnik.de i pisała komentarze w języku górnołużyckim. Proszę was, żebyście też wpisywali się do książki gości na www.nsg-cottbus.de, ponieważ moje wpisy wabiące do używania języka łużyckiego nie są tam mile widziane. Pan Khuman usuwa je, także wtedy gdy są to tylko pozdrowienia. Mam nadzieję, że działanie to zaowocuje i będzie nagrodą dla Górnych i Dolnych Łużyczan, ponieważ Górnołużyczanie będą używać swojego języka nie tylko w swojej wsi lub okolicy, ale wobec drugich Łużyczan, a Dolnołużyczanie zauważą, że ich język jest bliski górnołużyckiemu i nie trzeba się jego wstydzić, tylko dumnym być. Cóż! Dobrze żeby młodzi łużyccy katolicy przyjechaliby na Dolne Łużyce na łużyckie msze lub stół, a następnie zaprosili swoich młodych łużyckich braci na msze łużycką na Górnych Łużycach. Myślę sobie, że możecie zbudować między sobą kontakty na bazie języków łużyckich umacniając całe Łużyce. Serdecznie pozdrawiam Tomasz Olgierd Major z Maszewa w Polsce.
Ps.
Wodjće rěčne zmylki/ wodajśo rěne zmolki/ wybaczcie błędy językowe. Mam hišce jadnu próstwu/ mam hyšći jednu pšosbu/ mam jeszcze jedną prośbę. Hladajće so/ glědajśo se/ zajrzyjcie na http://www.luzyca.y0.pl a http://g2.goleniow.edu.pl/news.php a http://www.nowycasnik.de .
Useravatar
Tomasz Olgierd Major
nowačk - njewólnik interserba

přinoški: 8
registrowany / Registriert: 22. jun 2010, 01:08

Re: Ideja za tranje serskich/ serbskich rěcy/rěčy.

nowa přinoškwot / von Bubakowa » 26. jul 2010, 11:24

Tomek, coś ty how diskutowaś abo pisaś wuknuś? Za rozměśe twójich artiklow by lepjej było, gaby se na jadnu rěc wobgranicował.
Bubakowa
wulkobur interserba
wulkobur interserba

přinoški: 66
registrowany / Registriert: 13. dec 2006, 14:52
bydlim w(e) / Wohnort: Chośebuzu

Re: Ideja za tranje serskich/ serbskich rěcy/rěčy.

nowa přinoškwot / von Tomasz Olgierd Major » 27. jul 2010, 20:52

Luba Bubakowa,
Źěk za wotegrono a radu.Wodaj, ale tak njamogu cyniś! Cu diskuterowaś a huknuś!
Z hutšobnym postrowom Tomasz Olgierd Major z Maszewa we Polskej.

Wažena Bubakowa.
Dźak za wotmołwu a radu.Wodaj, ale toho njemogu cynić! Chcu diskuterować a wuknyć!
Z wutrobnym postrowom Tomasz Olgierd Major z Maszewa we Polskej.

Szanowna Bubakowa.
Bardzo dziękuję za odpowiedź i radęWybacz, ale nie mogę tak czynić! Chcę dyskutować i uczyć się! Serdecznie pozdrawiam Tomasz Olgierd Major z Maszewa w Polsce.
Useravatar
Tomasz Olgierd Major
nowačk - njewólnik interserba

přinoški: 8
registrowany / Registriert: 22. jun 2010, 01:08

wróćo k: Nowosće